SNOEZELFEST organiseert goede feestjes vol verwondering. Een initiatief om gehandicapte kinderen en jongeren te voorzien van snoezelartikelen. Per feestje kijken we samen met een zorginstelling naar wat zij nodig hebben. We kopen de snoezelartikelen voor hen in, houden er een feestje mee voor publiek, en schenken de snoezelartikelen vervolgens aan de kinderen en jongeren.

De hulpverleners van de zorginstellingen hebben vaak té weinig geld en/of tijd om de snoezelmaterialen zelf te kopen. Snoezelen (ook wel zintuigactivering) is een activiteit die aangeboden wordt aan mensen met een ernstige of zeer ernstige verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Snoezelen gebeurt in een daartoe ingerichte ruimte, waarbij gebruik gemaakt wordt van uitnodigende hulpmiddelen die verwondering opwekken.

Tijdens SNOEZELFEST kun je deze ruimtes ervaren. Want snoezelartikelen bieden niet alleen ontspanning voor gehandicapten, maar ook voor feestvierend Nederland. Weet waarvoor je feest. Ons doel is dan ook om Nederland bewust te maken van deze speciale groep mensen.